Tips

Leuke locatie voor een kinderuitje gezien of zelf een leuk of minder leuk kinderuitje gehad? Deel je ervaring en laat hier je berichtje achter. tip toevoegen

 • Xander Uitgevers

  Kom knutselen in Haarlem!


  Kom zaterdag 22 oktober om 13.00 naar Boekhandel Kiekeboek en knutsel samen met wetenschapper Rolf Hut aan een surprise uit zijn nieuwe boek: Knotsgekke surprises voor iedereen.

  Leeftijd: vanaf 8 jaar
  Tijd: 13.00-15.00
  Aanmelden: gewenst
  Kosten: Gratis
  Adres: Gierstraat 29, Haarlem

  www.kiekeboek.nl
  www.xanderuitgevers.nl
 • Niels Breukers

  Voorleesmiddag Aap & Mol in het Koninklijk Paleis Amsterdam

  Op woensdagmiddag 12 oktober (tijdens de Kinderboekenweek) komen Aap & Mol naar het Koninklijk Paleis Amsterdam. Auteur en illustrator Gitte Spee zal voorlezen uit het gelijknamige Gouden Boekje. Kijk en zie hoe Aap & Mol op ontdekkingstocht gaan in het Amsterdamse Paleis. Speciaal voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Maar natuurlijk is iedereen welkom.

  waar: Koninklijk Paleis Amsterdam
  datum: woensdag 12 oktober 
  tijd: 14.00 uur & 15.30 uur
  prijs: gratis voor kinderen 
  aanmelden is niet nodig

  Het Paleis is het officiële ontvangstpaleis van de Koning. En je kunt er zomaar rondlopen. Net als Aap & Mol!

  Aap & Mol zijn een dagje in Amsterdam. Ze hebben al veel gezien, maar dit Paleis vinden ze wel heel bijzonder.
  ‘Mol, ik bedoel dat huisje daarboven!’ Aap wijst naar het torentje van het Paleis,  ‘dat is nog mooier dan mijn boomhut. En veel hoger ook. Kom mee, dan klimmen we erheen.’ Mol kan helemaal niet klimmen en wil met de trap. Ze glippen tussen de bezoekers door naar binnen. Zo begint het verhaal van Aap & Mol in het Paleis. Het voert langs alle belangrijke zalen, zoals de Vierschaar, de grote wereldkaarten, het bed van Lodewijk Napoleon, de kelder met de cellen…

  Aap & Mol in het Paleis verscheen als oorspronkelijk Nederlands Gouden Boekje in mei 2016 in samenwerking met het Koninklijk Paleis Amsterdam.

 • Marc van Schie

  IVN Paddestoelendag

  Ook dit jaar organiseert het IVN Zuid-Kennemerland zondag 2 oktober weer de jaarlijkse Paddestoelendag in samenwerking met Staatsbosbeheer en Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit evenement over de wereld van schimmels en paddestoelen vindt plaats op het landgoed Elswout aan de rand van Haarlem. Er zijn excursies, dia-lezingen, puzzletochten en veel informatie en activiteiten over paddestoelen voor volwassenen en kinderen.

   

  Paddestoelen kan je het hele jaar door vinden. Maar vooral in de nazomer en in de herfst zie je ze het meest. Ook zijn er in sommige jaren meer paddestoelen dan in andere jaren. Dat heeft te maken met de temperatuur en de hoeveelheid regen. Soms komen ze na een regenbui  heel snel tevoorschijn. Ze schieten dan als paddestoelen de grond uit…Door het plotselinge verschijnen en de snelle groei hebben paddestoelen iets geheimzinnigs. Vroeger werden ze met het bovennatuurlijke in verband gebracht, vandaar namen als heksenboleet, duivelsbrood en heksenkring. Paddestoelen groeien ook lang niet altijd op dezelfde plek. Soms blijven ze jaren lang weg om dan opens weer op te duiken. Een zoektocht naar paddestoelen is altijd een ontdekkingsreis!
   

  Dit paddenstoelenevenement duurt van 10.30 tot 16.00. Dialezingen zijn ieder heel uur. De  Paddestoelenexcursies starten om 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30; duur 1,5 uur. Er zijn meerder excursies tegelijk! Speciale excursies voor kinderen van 4 t/m 10 jaar zijn om 12.30 en 14.30; ouders gaan dan niet mee! Duur 1 uur. Voor kinderen met ouders is er een puzzel-speurtocht uitgezet met gratis vragenboekjes. Voor de kinderen is er nog een leuke knutseltafel! Voor deelname aan de excursies kunnen ter plekke gratis kaartjes worden gereserveerd aan de IVN-informatiekraam.

   

  Verder is er nog een kleine tentoonstelling over paddenstoelen. Een kraam met eetbare paddenstoelen en kweekstammetjes, imker Pim Lemmens met honing, de Groene Winkel met  ´groene` boeken en natuurattributen! Tevens een aantal verrassende voorstellingen voor kinderen met verhalenvertellers van Vertelkring `de Schatkist`. Komt dat zien! Alle activiteiten zijn gratis! 

  Kom bij voorkeur op de fiets. Het parkeerterrein naast het poortgebouw loopt snel vol. In de omgeving mag niet langs de weg geparkeerd worden. Vooraf reserveren of aanmelden is niet nodig. Informatie bij Cisca Klarenberg  023 - 5848789 (18:00 - 19:00 uur) of kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland

 • Casper Renting

  Kinderrijk: Rondleiding door Ridderzaal/Tweede Kamer!

  In iedere schoolvakantie zet ProDemos de deuren wagenwijd open voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Al knutselend, spelend en luisterend ontdekken kinderen in Kinderrijk hoe de Tweede Kamer er van binnen uitziet, hoe het pluche van de troon van de koning voelt en dat je ook zelf politicus kunt worden.

  Op donderdag 18 en vrijdag 19 augustus vinden de eerstvolgende edities van Kinderrijk plaats. Op beide dagen kunnen kinderen van 11:00 tot 16:00 (doorlopend programma) een politieke bingo doen, in gesprek gaan met echte Kamerleden, een verkiezingsposter maken, proefjes doen in het DemocratieLAB, een muzikale voorstelling bijwonen en nog veel meer. Daarnaast is er op de 18e een kinderrondleiding door de Ridderzaal en op de 19e een door de Tweede Kamer.

  Een kaartje voor Kinderrijk kost € 7,00 en is te koop via de website van ProDemos: https://reserveren.prodemos.nl/bezoekerscentrum.

  Meer info op www.prodemos.nl/kinderrijk

 • Sayori van Leeuwen

  Voorleesfestival in Museum Het Rembrandthuis

  In het kader van het nieuwe kinderboek Rembrandts Voorleesbijbel organiseert Het Rembrandthuis voor bezoekers vanaf 7 jaar het ‘Voorleesfestival’. Bekende kinderboekenschrijvers lezen voor uit Rembrandts Voorleesbijbel. Tijdens de kerstvakantie kunnen kinderen dagelijks gratis deelnemen aan de voorleeswedstrijd en de workshop ‘Teken het verhaal’. De winnaars van de voorleeswedstrijd en de tekenworkshops worden in januari in Het Rembrandthuis bekend gemaakt. Periode: 25 november 2014 - 31 januari 2015 Openingstijden: Museum Het Rembrandthuis is dagelijks geopend van 10.00 - 18.00 uur. Prijzen vanaf: Volwassenen: € 12,50 p.p. Kinderen 6 t/m 17 jaar: € 4,00

 • Deveny van Straten

  Lente TUIN en Woon Beurs


  De Lente TUIN en Woon Beurs Zwolle 2015!Na de tweede editie van de Lente TUIN en Woon Beurs Zwolle in 2014, wordt er in het voorjaar van 2015 een derde editie van deze leuke en gezellige woon- en tuinbeurs georganiseerd.  Van 6 t/m 8 maart 2015 zullen de IJsselhallen compleet in teken staan van allerlei producten en diensten op woon- en tuingebied. Mensen kunnen zich laten inspireren door de nieuwste trends en kunnen ter plekke ontwerpen laten maken voor hun tuin of woning. Ook zullen er allerlei workshops en lezingen gehouden worden.Wij verwelkomen u graag als bezoeker of als deelnemer.

   

  Openingstijden
  Vrijdag                    6 maart 2015                  11:00 tot 21:00 uur
  Zaterdag                 7 maart 2015                  10:00 tot 17:00 uur
  Zondag                   8 maart 2015                  10:00 tot 17:00 uur

  Locatie
  IJsselhallen Zwolle
  Rieteweg 4
  8011 AB Zwolle
  info@ijsselhallen.nl

   http://lentetuinenwoonbeurs.nl/zwolle

 • Joy Taling

  27 juni is het ModderDag bij SEC Survivals - plezier, actie en heel veel modder!

  27 juni is het ModderDag! Dat wordt bij SEC Survival Almere gevierd met een speciale open inschrijving.

  Kinderen van 5 t/m 10 jaar kunnen een extra modderige survival doen op ons outdoorpark. Net zo leuk, actief en vol plezier als een gewone kindersurvival, maar dan met extra modder!

  Na afloop kan er gedoucht worden op het terrein. Dus kom langs en word lekker vies!

  Datum: 27 juni 2014
  Tijd: 15:00 - 17:00
  Prijs: 12,50 p.p.
  Locatie: Outdoorpark SEC Survivals Almere

  Voor meer informatie en inschrijven, ga naar http://www.sec-survivals.nl/pakket-categorie/modderdag 

   

 • The Entertainment Company Special Events bv

  Kids Manege Spektakel

  As zaterdag 3 mei vindt het Kids Manege Spektakel plaats in Nijkerk. Een groot evenement met spetterende optredens van o.a. de winnaars van het Junior Songfestival Mylène & Rosanne, de meidengroep Jump!, Alessandro en Mano bekend van de Kids Top 20 en eveneens het Junior Songfestival, een dans workshop en een flitsende disco show. Ook wordt er een recordpoging gedaan voor `Grootste kleurplaat van Nijkerk`

  Maar dit is nog lang niet alles, er zijn pony’s en een springkussen. Ook is er een echte pony beautysalon waar kinderen een pony nog mooier kunnen maken en samen op de foto gaan.
  Kortom een geweldige middag met optredens en diverse andere leuke activiteiten!

  Het evenement wordt gehouden in de binnenbak van de manege, dus je hebt geen last van slecht weer. Het Kids Manege Spektakel wordt georganiseerd voor kinderen maar ouders of begeleiders zijn natuurlijk ook welkom.
  Wanneer je samen met je vrienden en/of vriendinnen naar het Kids Manege Spektakel wilt gaan, ga je extra voordelig naar binnen met het speciale vriend(in) ticket. Ook gezinnen kunnen van dit ticket gebruikmaken. Let wel op want deze kaarten zijn beperkt beschikbaar dus op=op. Voor tickets ga je naar www.manegespektakel.nl

  Wat: Kids Manege Spektakel
  Datum : Zaterdag 3 mei ‘14
  Locatie : Manege Slichtenhorst, Slichtenhorsterweg 8 3862 NR Nijkerk
  Tijden : 13.30 – 16.30 uur
 • Esther

  Frank Groothof (Sesamstraat) leest voor

  Op zaterdag 8 februari leest Sesamstraat-acteur Frank Groothof op Boot Holland voor uit ‘Poepkasteel’. Dit prentenboek is gemaakt om watersporters te wijzen op het lozingsverbod van toiletwater en het belang van schoon vaar- en zwemwater. Kinderen kunnen in de stand van Het Friese Merenproject aanschuiven bij verschillende voorleesmomenten.

  ‘Poepkasteel’ is vlot geschreven door Lida Dijkstra en heeft prachtige illustraties van Natascha Stenvert. Het prentenboek vertelt over de avonturen van Pip Snater, Frok en Otje en hoe zij leren inzien hoe belangrijk schoon water is. Sesamstraat-acteur Frank Groothof leest zaterdag 8 februari op drie tijdstippen voor uit ‘Poepkasteel’. Kinderen zijn van harte welkom! Iedereen die komt luisteren, krijgt het boekje gratis mee naar huis.

  Frank leest voor om 10.30 uur, 11.15 uur en om 12.00 uur. Het voorlezen vindt plaats in de stand van Het Friese Merenproject op Boot Holland (WTC Expo te Leeuwarden, Frankenhal, standnummer 4045).

  Deelname kost niets en na afloop krijgen de kinderen ranja en.. een drol om op te eten! 

 • Van Hoorne Entertainment

  De Grote Sprookjesshow

  Dit jaar toeren al jouw favorieten Sprookjesfiguren door Nederland met De Grote Sprookjesshow.Van Hoorne Entertainment organiseert in samenwerking met Optisport een swingend concert voor de hele familie boordevol vrolijke muziek en natuurlijk wereldberoemde sprookjes zoals Roodkapje, Assepoester, Doornroosje, Klein Duimpje en vele anderen. De show wordt gepresenteerd door Maud, bekend van ondermeer Idols en haar rollen in diverse familiemusicals. De Grote Sprookjesshow toert tijdens de herfstvakantie langs diverse locaties van Optisport en tovert het sportcomplex bij jou in de buurt om tot een ware concertzaal. Zing en dans ruim een uur lang mee met de vrolijke muziek en maak er samen met al jouw sprookjesvrienden een geweldig feest van! Zou jij zelf ook eens een echte prins, prinses, ridder, fee of ander sprookjesfiguur willen zijn? Kom dan verkleed en doe mee aan de Sprookjesverkleedwedstrijd. De winnaars krijgen een prachtige prijs op het toneel aan het einde van de voorstelling. Na de show kun je ook nog eens met jouw favoriete sprookjesfiguur op de foto tijdens een uitgebreide Meet & Greet. Kaarten kosten € 9,50 en zijn te koop aan de kassa van de locaties of via de website. Kijk voor meer informatie op www.DeGroteSprookjesshow.nl
 • Ruigoord

  Landjuweel Festival

  Landjuweel FestivalLandjuweel, vanaf donderdag 25 tot en met zondag 28 juli, is het jaarlijkse summum van creativiteit en het hoogtepunt van alle feestelijkheden. Internationale muzikanten, kunstenaars en theatergezelschappen van onder andere Boom Festival (Portugal) en Christiania (Kopenhagen, Denemarken) zijn erbij. Theaterperformances zijn er onder andere van Pyromancer, Firefingers, Steady Dready Djuggledy. Dj’s en artiesten als Isis, Ruigoord Rebels, Kalio Gayo, Amari Family en The Electric Swing Circus zijn ook op de podia te vinden, samen met vele anderen. Zaterdagavond vindt de beroemde Beeldenroute plaats, een grote stoet die het dorp zal omarmen. Voor de kinderen is er iedere dag een speciaal kinderprogramma. Het volledige programma is te vinden op de site
   
 • Kirsten van Wissen

  Kinderfestival WOLFJE

  Kinderfestival WOLFJE, een zondagmiddag vol creativiteit en plezier! 

  Alle Wolven zullen vanuit hun eigen passie en beroep workshops verzorgen waarin de jonge wolfjes uit Amsterdam hun eigen creativiteit kunnen ontdekken en zo bijdragen aan het thema: Durven Dromen! Want wie droomt er nou niet van om later een kunstenaar te zijn? 

  Tijdens WOLFJE kan je workshops volgen in:  
  Schilderen (op de muur!) 
  Beatsmaken (in een echte studio!) 
  Rappen (street creds gegarandeerd!)
  Fashion (pimp je eigen linnen tasje!) 
  Fotografie (perfect in beeld!)
  Percussie (Trommelen met skills!) 
  Yoga (lenige Wolfjes!) 

  Daarna is er muziek van Boeboe (dj set) en Circus beren (percussie)

  Eerlijk en lokaal eten via SeK 
  Heerlijke koffie en thee in de Hang Hoek voor Ouders van Coffee Bru

  Kaartjes zijn €6,- en verkrijgbaar aan de deur. Zeker van een kaartje? Mail naar reserveren@wolfje.nu
  2 euro korting met je Makkie! (beperkt aantal kaarten!)

  in het kort:
  WOLFJE voor kinderen (6 t/m 11 jaar) en hun ouders/opvoeders.
  23 juni, 12.00-17.00
  Nowhere, Madurastraat 90
  €6,-

  Voor meer informatie zie www.wolfje.nu

  Alle workshops tijdens WOLFJE worden mede mogelijk gemaakt door ondernemers en instanties uit Amsterdam, waarvoor wij bedanken: 

  Nowhere | Coffee Bru | Java Bookstore | Modestraat | DIV | Praxis Amsterdam Oost | Samen Indische buurt festival | SeK | Verf Amsterdam | Foto Fransen | Claire PR | Aldo.nu

 • Nina

  creatieve workshop voor een kinderfeest in Eindhoven

  Ben je binnenkort jarig en wil je graag een creatieve workshop doen met jouw kinderfeest in Eindhoven? Dan is het een goed idee om eens te kijken op de website van WRKSHOP Eindhoven. WRKSHOP biedt diverse workshops en citygames voor uitjes voor volwassenen zoals een bedrijfsuitje of een vrijgezellenfeest. Maar ze hebben nu ook een aanbod voor de allerkleinsten. Omdat er zoveel vraag was naar kinderfeestjes, heeft WRKSHOP 3 reguliere workshops omgezet naar kinder workshops. De workshops die nu te boeken zijn voor een kinderfeest zijn: workshop cupcakes versieren, workshop servies beschilderen en workshop vogelhuisje pimpen. Alle workshops duren ca. 1,5 - 2 uur en worden verzorgd vanuit de WRKSHOP locatie in het centrum van Eindhoven. De kinderen worden dan ontvangen met een lekkere muffin en ranja en er is tijd om een liedje te zingen en kadootjes te geven. Daarna gaan de kinderen lekker creatief aan de slag en gaat iedereen tevreden en met een mooi resultaat naar huis. Wat leuk is om te weten voor de ouder: de kinder workshops zijn ruim 50% goedkoper dan de reguliere workshops! In plaats van € 32,50 betaal je maar € 16,- p.p.

  De workshops zijn te boeken voor een kinderfeest van ma t/m vrij 12.00 - 18.00 uur. Voor meer informatie: http://www.wrkshop.nl

 • Wanda Hagen

  zindelijkheid broekje

  Graag wil ik alle bezoekers attenderen op het ondergoed van underwunder.

  Heeft je kindje ook moeite met zindelijk worden of verliest hij/zijn net als mij dochtertje af en toe ontlasting. Dan is dit ondergoed en super idee voor tijdens de kinderuitjes!

  Mijn dochter draagt ze nu zelfs elke dag...wat is ze veranderd!

  Gelukkige dochter...gelukkige moeder!!

 • Beer Dobber

  Zwembad

  Zin in een actief dagje met je kinderen? In het Golfbad in Oss is voor iedereen wat wils! Er zijn heerlijke Berenbaden voor de allerkleinsten, maar de grotere kunnen genieten van de golfslag en 3 spectaculaire glijbanen. Slecht weer? Maakt niet uit, in het Golfbad schijnt altijd de zon! Kom ook een kijkje nemen en heerlijk ontspannen in Golfbad Oss!
 • Jelte Doeksen

  Zomerkamp voor kinderen Bloemendaal, Kijkduin en Vlieland

  Surfcamp Bloemendaal heeft dit jaar weer surfcamps in Bloemendaal voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Ook zijn er dit jaar twee surfcamps bij Kijkduin, en gaan ze drie keer een week naar Vlieland met oudere kinderen van 12 t/m 15 jaar.

  De surfcamps in Bloemendaal en Kijkduin zijn dagprogramma`s, het surfcamp op Vlieland is inclusief slapen en eten.

  Klik hier om verder te lezen!
 • SchatEiland Zeumeren

  Sinterklaas en zijn pieten hebben SchatEiland Zeumeren ontdekt!

  Dit jaar is Avonturenparadijs SchatEiland Zeumeren in Voorthuizen ook in opperbeste sinterklaasstemming. Zaterdag 24 november 2012 zijn er verschillende gezellige activiteiten voor de hele familie. Op SchatEiland Zeumeren is het aangenaam vertoeven. De pieten maken er op samen met de kinderen dan ook een groot en gezellig feest van. 
  Om 10.00 uur openen de poorten en zullen de sinterklaasliedjes niet ontbreken. Bij binnenkomst maakt u kans op een prijs door te raden hoeveel pepernoten de pieten in de schoorsteen hebben gestopt. In de middag zet Sinterklaas met zijn pieten de boel op stelten en zijn er naast de vele attracties aanvullende activiteiten zoals schminken en knutselen.  SchatEiland Zeumeren biedt (groot)ouders en kinderen tot 12 jaar een uniek dagje uit. Naast de speciale activiteiten met kunnen de kinderen klimmen en klauteren, springen en glijden, goud zoeken en schatgraven, bootjes besturen, schieten met ballenkanonnen en nog veel meer. Samen met de hulp van de opa, oma, papa of mama is het één grote ontdekking in de eilandenwereld en de onderwaterwereld. En als de kinderen hun weg hebben gevonden is er voor de (groot)ouders even tijd om uit te rusten onder het genot van een kopje koffie of thee met een sinterklaaslekkernij en b.v. een tijdschrift, een gezelschapsspel of toch even op uw laptop de laatste mail checken! En als de kinderen samen met hun (groot)ouders moegespeeld maar voldaan naar huis gaan krijgen ze nog een kleine verrassing als herinnering van de pieten! 

  SchatEiland Zeumeren is zaterdag 24 november geopend van 10.00-18.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 12,00 per persoon. Kinderen tot 3 jaar zijn gratis. Opa’s en oma’s van 65+ krijgen € 1,00 korting op de entreeprijs.

    
 • SchatEiland Zeumeren

  Sinterklaas en zijn pieten hebben SchatEiland Zeumeren ontdekt!

  Dit jaar is Avonturenparadijs SchatEiland Zeumeren in Voorthuizen ook in opperbeste sinterklaasstemming. Zaterdag 24 november 2012 zijn er verschillende gezellige activiteiten voor de hele familie. Op SchatEiland Zeumeren is het aangenaam vertoeven. De pieten maken er op samen met de kinderen dan ook een groot en gezellig feest van. 
  Om 10.00 uur openen de poorten en zullen de sinterklaasliedjes niet ontbreken. Bij binnenkomst maakt u kans op een prijs door te raden hoeveel pepernoten de pieten in de schoorsteen hebben gestopt. In de middag zet Sinterklaas met zijn pieten de boel op stelten en zijn er naast de vele attracties aanvullende activiteiten zoals schminken en knutselen.  SchatEiland Zeumeren biedt (groot)ouders en kinderen tot 12 jaar een uniek dagje uit. Naast de speciale activiteiten met kunnen de kinderen klimmen en klauteren, springen en glijden, goud zoeken en schatgraven, bootjes besturen, schieten met ballenkanonnen en nog veel meer. Samen met de hulp van de opa, oma, papa of mama is het één grote ontdekking in de eilandenwereld en de onderwaterwereld. En als de kinderen hun weg hebben gevonden is er voor de (groot)ouders even tijd om uit te rusten onder het genot van een kopje koffie of thee met een sinterklaaslekkernij en b.v. een tijdschrift, een gezelschapsspel of toch even op uw laptop de laatste mail checken! En als de kinderen samen met hun (groot)ouders moegespeeld maar voldaan naar huis gaan krijgen ze nog een kleine verrassing als herinnering van de pieten! 

  SchatEiland Zeumeren is zaterdag 24 november geopend van 10.00-18.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 12,00 per persoon. Kinderen tot 3 jaar zijn gratis. Opa’s en oma’s van 65+ krijgen € 1,00 korting op de entreeprijs.

    
 • Eric van Aerle

  Kinderpretpark

  Van 13 t/m 21 oktober vindt in Hotel Carlton de Brug in Mierlo het grote Kinderpretpark plaats

  waar maar liefst 18 te gekke attracties worden opgesteld.

   Kinderen gaan uit hun dak op kinderspeelland.

  Het evenement is dagelijks open van 11-16 uur. 

 • Maartje Verbeek

  Gelderse Museumdag

  Aankondiging: Gelderse Museumdag 2012


  Moet je horen!

  Hou je oren gespitst! Want op zaterdag 20 oktober 2012 openen 70 musea in Gelderland gratis hun deuren voor jou! De provincie Gelderland organiseert voor de zevende keer in samenwerking met Gelders Erfgoed en Prima Donna communicatieregisseurs de ‘Gelderse Museumdag’. Klinkt jou dat goed in de oren?

   

  Luister dan goed…
  Dit jaar staat namelijk op deze speciale dag het thema ‘Moet je horen’ centraal. En dit heeft natuurlijk alles te maken met geluid, zang, toeters en bellen! Er is van alles te beleven, te horen en te zien. De musea organiseren namelijk leuke kinder- en gezinsactiviteiten rondom het thema. Deze dag is niet alleen voor jou, maar voor het hele gezin. Laat daarom samen van je horen. Jullie zijn van harte welkom!


  Meer informatie en deelnemende musea vind je op www.geldersemuseumdag.nl.

  Met vriendelijke groet,

  Team Gelderse Museumdag

 • Sylvia Oosterloo

  LEGO WORLD 2012

  LEGO WORLD is het grootste LEGO® spektakel ter wereld en zal dit jaar voor de 12e keer plaatsvinden. Van woensdag 17 t/m dinsdag 23 oktober 2012 kun je in de IJsselhallen Zwolle wederom genieten van 6 grote hallen met heel veel LEGO plezier met miljoenen LEGO steentjes, levensgrote LEGO bouwwerken, LEGO bouwwedstrijden, een bioscoop, spektakulaire attracties en bekende artiesten!

  LEGO WORLD wordt bezocht door meer dan 70.000 bezoekers en is ieder jaar uitverkocht! Zorg dat je er op tijd bij bent en koop nu je kaarten bij Intertoys of op www.legoworld.nl. Op de site meld je je tevens aan voor de e-mail nieusbrief voor de laatste nieuwtjes over LEGO WORLD.

  Openingstijden:

  Van 17 t/m 23 oktober 2012, iedere dag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

  Toegangskaartjes voor LEGO WORLD kosten € 18,50 exclusief administratiekosten. Kinderen tot en met 2 jaar hebben gratis toegang. De afgelopen jaren was LEGO WORLD uitverkocht, verzeker u dus nu nog van een toeganskaartje.

 • Simone

  Lekker koffie drinken en spelen bij De Koffiefee

  Bij De Koffiefee kun je lekker koffie drinken terwijl de kinderen zichzelf vermaken. Er is een mooie speelruimte met een speelkeukentje en een glijbaan. Je kan de kindjes goed in het zicht houden. Goede koffie en een leuke menukaart, ook voor de kinderen! De Koffiefee zit in Den Haag. www.dekoffiefee.nl
 • Stefanie Visser

  kids4kids concert

  Op 30 mei organiseren drie studenten van de Hogeschool van Amsterdam een kinderbenefiet concert voor het Ronald McDonald Kinderfonds! Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. De opbrengsten van dit event gaan geheel daarheen.
  Het evenement vindt plaats in poppodium Duycker in Hoofddorp op 30 mei van 14:00 - 17:30 uur. De dag begint met gratis kinderschminken, glittertattoo`s, kinderspellen, suikerspinnen en popcorn. De vooract wordt verzorgd door Clown Snorre met zijn show ``Lekker brullen met Clown Snorre``. De hoofdact van de middag is de populaire meidengroep Djumbo!SUPER voor een kinderfeestje of voor een leuk dagje uit! Kaarten kosten 7,50 in de voorverkoop en 10,00 aan de deur. 
  Het wordt een spetterende dag om nooit te vergeten! Koop daarom nu snel je kaarten via; www.kids4kidsconcert.nl
 • Arjan Beerman

  Het Lab

  Het LabTijdens deze Hemelvaartvakantie is Ahoy Rotterdam omgetoverd tot Het Lab, een inspirerend en interactief vierdaags festival voor alle leeftijden. Een plek waar energie en mobiliteit tot leven komen.Zo zijn er allerlei spannende en leuke attracties. Bezoekers kunnen zien hoeveel energie zij opwekken door te dansen of door te rennen in een levensgrote doorzichtige skippybal. Ook kunnen ze proeven hoe een door stikstof gekoeld ijs smaakt. Met zoveel LEGO spelen dat bij wijze van spreken een huis voor hun vader en moeder kunnen bouwen. Of even alle energie kwijtraken in de spannende speeltuin met allemaal gangen, bruggen, een glijbaan die uitkomt in een super grote ballenbak. Dit is echter een activiteit die meer voor onze jongere bezoekers is. Daarnaast is er een laboratorium waar allerlei experimenten gedaan kunnen worden, zoals van hout olie maken.  Het Lab is een initiatief van Shell in samenwerking met de Gemeente Rotterdam en diverse partners waaronder ANWB, Michelin, Linde, LEGO, Stichting Techniekpromotie, Automotive Center of Expertise en Museum Boerhaave. Samen willen zij onderwerpen als energie, innovatie en duurzame mobiliteit op een leuke en interactieve manier dichter bij het grote publiek brengen. Tijdens dit festival proberen bovendien meer dan 3000 Europese studenten zo ver mogelijk te rijden op 1 liter brandstof in hun zelfgebouwde voertuigen tijdens de Shell Eco-marathon. Dit gebeurt op een speciaal aangelegd stratencircuit rondom Ahoy. Het festival is gratis toegankelijk en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Via www.het-lab.com kunnen bezoekers gratis kaarten bestellen. Na registratie krijgen bezoekers bij aankomst in Ahoy een eigen Mini Shell Eco-marathon autootje (ter waarde van €14,95) die je zelf in elkaar kunt zetten en rijdt op zout water! Meer informatie over Het Lab: www.het-lab.comMeer informatie over de Shell Eco-marathon: newsroom.edelmanpr.nl/shellecomarathon
 • Rattenplaag in Nieuw Land

  Rattenplaag in Nieuw Land

  Rattenplaag in Nieuw Land
  Er is een grote rattenplaag van zwarte ratten geconstateerd in Nieuw Land te Lelystad. Het is duidelijk..deze rattenplaag moet worden aangepakt. Tijdens de meivakantie zijn er volop activiteiten met, voor of tegen deze verdraaide knaagdieren.
  Opmerkingen:
  Geschikte voor de leeftijden van 5 tot 16 jaar.
  Openingstijden en prijzen:
  In de meivakantie van maandag t/m vrijdag: 10.00 - 17.00 uur, Zaterdag en zon- en feestdagen: 11.30 - 17.00 uur.

  http://www.nieuwlanderfgoed.nl/

 • Kasteel Limbricht

  Kidzbeurs

  Op 12 en 13 mei organiseert Kasteel Limbricht nieuw de KIDZBEURS. Met een beautyzolder, kindertheater, kidz got talent wedstrijd, kleurwedstrijd, voorlezen voor peuters en kleuters, kop van jut en ruim 40 bedrijven een fantastisch weekend voor het gehele gezin.

  Kijk eens op www.kidzbeurs.nl

 • Sandra Leenhouts

  Novotel bouw- en speelmiddag

  Doe mee aan de Novotel Kapla bouw- en speelmiddag bij jou in de buurt! Leuke vakantietip voor de hele familie:  Doe mee aan de Novotel Kapla bouw- en speelmiddag! Bouw samen met Novotel en echte Kapla-profs jouw Kapla-dier en steun het Wereld Natuur Fonds! Van 1 t/m 4 mei 2012 toert de Novotel Kapla bouw- en speelmiddag door het land en stopt hij op vier plaatsen in Nederland. Het wordt een middag vol speelplezier, een lunchbuffet en mooie prijzen. Kom dus met het hele gezin, bouw jouw Kapla-dier en win! Programma:12.00 – 12.30 uur           Ontvangst 12.30 – 12.45 uur           Opening 12.45 – 14.00 uur           Bouwen (en lunchbuffet geopend)14.15 – 14.30 uur           Wedstrijd hoogste Kapla-creatie 15.00 – 15.30 uur           Uitslag wedstrijd 15.30 – 16.00 uur           Opruimen en naar huis Entree:                         vanaf 7 jaar (toegang beperkt, dus wees er snel bij!)€ 5 per persoon (opbrengst gaat naar het WNF)
  Ga voor entreekaartjes en meer informatie naar: www.novotelkapla.nl  Kijk hieronder om te zien wanneer de Novotel Kapla bouw- en speelmiddag in een Novotel bij jou in de buurt wordt georganiseerd: 1 mei, Novotel MaastrichtSibemaweg 10, Maastricht

  2 mei, Novotel Eindhoven
  Anthony Fokkerweg 101, Eindhoven

  3 mei, Novotel Rotterdam Brainpark
  K.P. Van Der Mandelelaan 150, Rotterdam

  4 mei, Novotel Den Haag City Centre
  Hofweg 5-7, Den Haag
 • Ruben Koch

  Thomas Weekend in Het Spoorwegmuseum

  Van 17 t/m 20 mei 2012 (Hemelvaartweekend)  is het hele Spoorwegmuseum in de ban van Thomas de Stoomlocomotief, het populaire treintje uit de gelijknamige tv-serie. Tijdens het Thomas Weekend komt de enige echte Thomas over uit Engeland en zal op stoom worden gebracht. In het hele museum kunnen kinderen spelen, knutselen en bouwen met Thomas en zijn vrienden.  Kaarten voor dit familie-evenement zijn vanaf 5 maart te koop via de website van Het Spoorwegmuseum (www.thomasweekend.nl).

  Het programma
  Vier dagen lang is er een uitgebreid programma rondom de kinderheld Thomas de Stoomlocomotief. Tussen de mooie treinen van Het Spoorwegmuseum ligt  een speelkleed van 400 vierkante meter waar kinderen eindeloos kunnen spelen en bouwen met Thomas-speelgoed. Ontmoet zijn vrienden Henry en Emily en natuurlijk is de Dikke Controleur er ook. Ga op de foto met Thomas en de Dikke Controleur, laat je schminken of fotograferen als Thomas en kijk naar de nieuwste Thomas film. Iedereen kan op speciale speeltafels spelen, bouwen, tekenen en knutselen met Thomas. Tijdens het weekend is er een preview van de nieuwe musical rond Thomas die in het najaar in première gaat. Natuurlijk is alles van Thomas te koop in de museumwinkel en zijn er leuke aanbiedingen. Op het buitenterrein rijden stoomtreintjes.

  Kaartverkoop Thomas Weekend
  We verwachten dat het druk zal worden, daarom is het verstandig vooraf een Thomas ticket te kopen via www.spoorwegmuseum.nl. Alleen met een speciaal Thomas-ticket hebben bezoekers gegarandeerd toegang tot het Thomas Weekend. Een kaartje kost €14,50 voor iedereen van 4 jaar en ouder. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis en hoeven niet te reserveren. Reserveren via de website kost €1 per kaartje. Museumkaarthouders hebben gratis entree, zij betalen alleen €1,00 reserveringskosten. Het kan druk zijn tijdens het Thomas Weekend en de parkeerruimte bij het museum is beperkt. Kom daarom met de trein!
 • VVV Zandvoort

  Kids Adventure Week

  Kids Adventure Week 26 februari – 4 maart 2012 Het is bijna zover…. Vele kinderen kijken al reikhalzend uit naar de voorjaarsvakantie. Maar wat is er allemaal te doen en te beleven in de regio tijdens deze vakantie? Genoeg! Gedurende de Kids Adventure Week die in de voorjaarsvakantie plaatsvindt zijn kinderen de BAAS in Zandvoort aan Zee! De week zit vol gave activiteiten en is onderverdeeld in diverse themadagen als ‘Vieze Vrijdag’, ‘Stoere Zaterdag’ en ‘Opa & Oma Zondag’. Aan de hand van de diverse thema’s organiseren vele ondernemers en vrijwilligers leuke activiteiten waar kinderen van diverse leeftijden aan kunnen deelnemen. Je kunt het werkelijk zo gek niet bedenken: van een etalagespeurtocht tot zelf brood bakken en van een radio Dj workshop tot een krantenmodeshow, er is echt van alles te doen! De voor deze week speciaal benoemde Kinderburgemeester zal een aantal activiteiten op officiële wijze openen.  ‘Zin in Zandvoort’-strandbalDe ‘Zin in Zandvoort’-strandbal staat symbool voor de Kids Adventure Week en naast alle coole activiteiten kunnen kinderen met hun strandbal ook nog eens profiteren van allerlei leuke acties. Heb je nog geen strandbal? Vraag dan snel een ‘Zin in Zandvoort’-strandbalbon aan via www.kidsadventureweek.nl of kom langs bij VVV Zandvoort! Na opgave van naam e-mailadres krijgt ieder gezin zo’n toffe strandbal mee. In de Kids Adventure Week ontvangt ieder kind bij VVV Zandvoort een eigen stempelkaart waarmee ze de strandbalacties bij de diverse ondernemers kunnen afstempelen.  Benieuwd wat je allemaal kunt doen tijdens de Kids Adventure Week? Kijk dan snel op www.kidsadventureweek.nl voor meer informatie.
 • J.Hopman

  maisdoolhof oogsten 30 oktober

  Let op!!

  Maisdoolhof Malden is t/m zondag 30 oktober geopend.

  Zondag 30 okt.wordt de mais om 16.00 uur geoogst.

  2012 vanaf eind april geopend.

  www.maisdoolhof.nl

   

 • Jeroen

  Halloween bij DippieDoe Cuijk

  Na een succesvolle eerste editie in 2010 pakt DippieDoe dit jaar nog groter uit! Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober wordt DippieDoe omgetoverd tot een duister speelland waar jij kunt griezelen en spoken. Speciaal voor Halloween is DippieDoe tot 19.00 uur geopend.

  Activiteiten
  Professionele heksen zullen kinderen en ouders van 13.00 - 17.00uur vermaken. Zij zullen kinderen schminken, samen met ze knutselen en de ouders bang maken. Daarnaast zal er een heksenkabinet in het kinderspeelland rondrijden met betoverende muziek! Met spannende spreuken en tovergebaren worden er samen met de kinderen speciale toverdrankjes gebrouwen. Als het allemaal goed gaat, krijgt ieder kind tenslotte een flesje met geluksdrank.

  Magische show
  Rond de klok van 15.00uur is er een magische show in het speelland. Tijdens de show vol magie en fantasie worden de kinderen meegenomen naar de wereld van Halloween. Met behulp van een toverbol en een eeuwenoud toverboek komen, met hulp van de kinderen, de meest toverachtige en wonderbaarlijke gebeurtenissen uit. Een mooi decor, lichtjes, muziek en een sfeervolle entourage zorgen voor een super show!

  Trek je engste pak aan en zorg dat je erbij bent!
  Alle kinderen die verkleed komen krijgen bij binnenkomst een presentje.

  Maak de dag compleet door het reserveren van een Halloween arrangement!
  Om een bezoek tijdens Halloween nog aantrekkelijker te maken is er een arrangement samengesteld. Het arrangement is inclusief entree en uw gereserveerde tafel is aangekleed met Halloween attributen.

   

  Meer informatie op http://www.dippiedoe-cuijk.nl

 • Judith Freijser

  Openingsfeest familie-expo `Recht zo die gaat!`

  Op zondag 16 oktober tijdens de Dag van de Rotterdamse Geschiedenis viert het Maritiem Museum Rotterdam de opening van de tentoonstelling `Recht zo die gaat!`.  

  Jong en oud kan tussen 12.00 en 16.00 uur luisteren naar live-wereldmuziek of een les bijwonen over navigeren op de sterren. Kinderen kunnen kompassen maken, de wereld in 3D puzzelen en kunst maken van oude zeekaarten. Families worden uitgedaagd om tijdens de GPS-speurtocht op zoek te gaan naar coordinaten en het snelst de route af te leggen. Een bekende Nederlander zet om 15.00 uur de VIP-tijd neer, we tekenen ondertussen `onze` wereld digitaal met al het aanwezige publiek en sluiten af met het opeten van de aarde, die dankzij Mercator zo plat is als een pannenkoek! Iedereen is welkom en de entree is gratis.

   

  Meer informatie op www.maritiemmuseum.nl  
 • fruitkwekerij vermeer

  Appelplukdag

  Je koopt ze bij de supermarkt of bij de groenteboer maar wat gebeurt er allemaal voordat die heerlijke appel thuis op de fruitschaal ligt?

  Dat kun je zien op 17 september tijdens de landelijke appelplukdag.

  Je mag zelf appels plukken, proeven, rondrijden en wandelen in de boomgaard

  er is dus van alles te zien te beleven.

  Je bent van harte welkom bij fruitkwekerij vermeer om de boom in te gaan.

  De appelplukdag is van 10.00 tot 16.00 uur.

  U vindt fruitkwekerij vermeer aan de schrijvershoef 6 in schijndel

  voor meer informatie www.nederlandbloeit.nl 

 • Nadieh Hoeksma

  LEGO® WORLD 2011

  LEGO® WORLD is het grootste LEGO® spektakel ter wereld en zal dit jaar voor de 11de keer  plaatsvinden. Van woensdag 19 t/m woensdag 26 oktober 2011 kun je in de IJsselhallen Zwolle wederom genieten van 20.000 m², 6 grote hallen  vol, met heel veel LEGO plezier en miljoenen LEGO steentjes. Je kunt er onder andere terecht voor: levensgrote LEGO bouwwerken, LEGO modellen, een heuse bioscoop, spectaculaire attracties, LEGO bouwwedstrijden, spannende LEGO themawerelden en optredens van bekende artiesten!

  LEGO WORLD wordt bezocht door meer dan 70.000 bezoekers en is ieder jaar uitverkocht! Zorg dat je er bij bent en koop nu kaarten bij Intertoys of op www.LEGOWORLD.nl. Op de site meld je je tevens aan voor de e-mail nieuwsbrief voor de laatste nieuwtjes over LEGO WORLD.

   

  Openingstijden:

   

  Woensdag 19 oktober

  10.00 - 17.00 uur

  Donderdag 20 oktober

  10.00 - 17.00 uur

  Vrijdag 21 oktober

  10.00 - 17.00 uur

  Zaterdag 22 oktober

  10.00 - 17.00 uur

  Zondag 23 oktober

  10.00 - 17.00 uur

  Maandag 24 oktober

  10.00 - 17.00 uur

  Dinsdag 25 oktober

  10.00 - 17.00 uur

  Woensdag 26 oktober

  10.00 - 17.00 uur

   

   

   

  Van zaterdag 15 t/m zondag 23 oktober 2011 voor het noorden en het midden van Nederland.

  Van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober 2011 voor het zuiden van Nederland.

  De bovengenoemde data zijn adviesdata, scholen mogen hiervan afwijken!

   

  Toegangskaartjes voor LEGO® WORLD via kosten € 18,50. exclusief administratiekosten

  Kinderen tot en met 2 jaar hebben gratis toegang. 
  De afgelopen jaren was LEGO WORLD UITVERKOCHT. Verzeker u dus nu van uw toegangskaartjes.
 • myrte jansen

  Gratis Muziekworkshop op IJburg

  Op vrijdag 19 augustus is er op Blijburg een gratis concert te beluisteren!

  Van 15:00 tot 17:00 kunnen kinderen gratis een workshop percussie volgen en `s avonds meespelen met musici van het Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch!

  Kijk voor meer informatie op klassiekopblijburg.nl of bel 0618110984

   

 • Gratis Museumdag

  Gratis Museumdag 2011

  Voel je VIP op de Gratis Museumdag 2011Wie wil zich nu niet bijzonder voelen?! Op de Gratis Museumdag in Gelderland kan het! Op deze speciale dag staat het thema ‘Voel je VIP’ centraal en zijn er in de Gelderse musea allerlei leuke kinderactiviteiten. Voor de zesde keer organiseert de Provincie Gelderland in samenwerking met Gelders Erfgoed de Gratis Museumdag op 22 oktober 2011. Op deze dag openen de deelnemende musea gratis hun deuren voor kinderen en hun familie.

  De rode loper gaat uit…
  Glitter, glamour en rode lopers. Zo worden echte sterren ontvangen. Maar dit jaar zijn onze museumgasten de sterren! De musea ontvangen je als een echte VIP (very important person) op 22 oktober 2011. Dus voel je speciaal, bekend en bijzonder: Voel je VIP! Kom naar de Gratis Museumdag in Gelderland, want je bent van harte welkom!

  Kijk voor alle informatie over de dag en de deelnemende musea op www.gratismuseumdag.nl.

 • rob

  wiebel biebel

  wiebel biebel in Alphen aan den Rijn is echt heel leuk.
 • Nikki Grifhorst

  Leuk uitje

  Wij zijn met vrienden naar de Verfspetter in Alkmaar geweest, de naam zegt het eigenlijk al; we hebben heerlijk met verf gespetterd!

  Meer informatie is te vinden op hun website; www.verfspetter.nl . Wij gaan gauw weer, dit is leuk voor iedereen! Het haalt echt je creatieve kant in je naar boven!

  Gr. Nikki Grifhorst!
 • Sanne vd Veen

  Surfcamp, kinderfeestje en surflessen voor kids bij Surfschool Zandvoort

  De surfschool heeft unieke belevenissen voor kids in petto, namelijk:
  - In juli en augustus surfcamp met beachsports, creatieve activiteiten en natuurlijk surfen, zie http://www.surfschoolzandvoort.nl/surfcamp-kinderen-bloemendaal-zandvoort.html
  - Je kan nu een sportief kinderfeestje boeken, met lekkere limo en een surf clinic
  http://www.surfschoolzandvoort.nl/surf-verjaardags-partijtje.html
  - En je kan natuurlijk ook gewoon een surfles of een 5-rittenkaart nemen bij de Surfschool zodat jij de nieuwe pro van Zandvoort wordt!
  http://www.surfschoolzandvoort.nl/surfen-kinderen.html
 • Ben Hof

  Huifkar rit

  Een leuke rit met onderweg spelletjes voor de kinderen de rit duurt twee uur ,en gaat door bergense bos en polders .Een aanbeveling voor u kinder feestje info 072-5897368