De kerstvakantie is een magische tijd vol gezelligheid en warmte. Het is ook een geweldige gelegenheid om quality time door te brengen met je kinderen en samen leuke herinneringen te creëren. Hier zijn enkele creatieve en gezellige kerstvakantietips voor ouders met kinderen:

1. Kerstversiering maken

Laat de creativiteit van je kinderen de vrije loop door samen kerstversieringen te maken. Denk aan zelfgemaakte kerstballen, slingers of papieren sneeuwvlokken. Knutselspullen, glitter en lijm zorgen voor een middag vol plezier.

2. Bakken en koken

Breng samen tijd door in de keuken en maak heerlijke kerstlekkernijen. Koekjes bakken, een gingerbreadhuis maken of samen een feestelijk kerstdiner bereiden zijn niet alleen leuke activiteiten, maar ook een kans om belangrijke keukenvaardigheden door te geven.

3. Kerstfilmavond

Creëer een gezellige thuisbioscoop met de favoriete kerstfilms van het gezin. Maak een selectie van films, zorg voor wat lekkere snacks en kruip samen onder een deken. Een perfecte manier om samen te ontspannen na een dag vol activiteiten.

4. Winterwandeling

Ga samen naar buiten voor een verfrissende winterwandeling. Of het nu in een nabijgelegen park is, in het bos of gewoon door de buurt, geniet van de koude lucht en de prachtige winterse omgeving. Vergeet niet om je warm aan te kleden!

5. Kerstknutselworkshop

Zoek lokale knutselworkshops of organiseer er zelf een thuis. Kinderen kunnen hun eigen kerstcadeautjes maken of samenwerken aan een groter knutselproject. Het plezier zit in het creëren en delen van iets unieks.

6. Schaatsen

Als het weer het toelaat, is schaatsen een geweldige winterse activiteit voor het hele gezin. Zoek een plaatselijke ijsbaan en geniet samen van het glijden over het ijs. Vergeet niet om warme chocolademelk te drinken na afloop!

7. Kerstspelletjesavond

Breng de familie bij elkaar voor een avond vol kerstspelletjes. Denk aan kerstbingo, kerstmemory of een kerst-quiz. Prijzen toevoegen maakt het extra spannend voor de kinderen.

8. Lees kerstverhalen

Kruip samen onder een deken en lees kerstverhalen voor. Dit kan klassieke kerstverhalen zijn of boeken met een winterthema. Het is een rustige en gezellige manier om de dag af te sluiten.

Met deze kerstvakantietips creëer je niet alleen mooie herinneringen, maar versterk je ook de band met je kinderen. Geniet van de vakantie en de magie van het seizoen!

9. Meeting Santa

Meeting SantaWOENSDAG 13 DECEMBER: MEETING SANTA

Lekker op schaatsen met al je vriendjes, vriendinnetjes, familie en nog veel meer.. gezellig bij ons op de prachtige ijsbaan van Winter Wonderland met ruim 450m2 echt ijs!

In de middag kunnen de kinderen de Kerstman en zijn elfen ontmoeten & hun lijstje bij hem inleveren!

De Kerstman zal rond 16:00 gezellig Winter Wonderland komen bezoeken en de tijd nemen voor de kinderen. Ze kunnen hun lijstjes inleveren of even met hem op de foto!

Winter Wonderland Zeist het ultieme Kerst gevoel!

VOOR ALLE INS&OUTS
Kijk voor meer informatie op www.winterwonderlandzeist.nl